2011-08-15

Weer naar school

Vandaag is het zover, de jongste gaat alweer naar school. De vakantie is voorbij en het strakke schema van de school staat weer voor de deur. Het zal best weer even wennen zijn, met de schooltijden, de zwemles, de afspraakjes met andere kinderen, op tijd naar bed, enzovoort.
Mama vind het best! Ook weer wat meer het huis voor mezelf, en niet de hele dag ieders rotzooi opruimen. Geen snippers door de hele woonkamer omdat er geknipt moet worden omdat het buiten regent omdat er dan niet buitengespeeld kan worden omdat omdat omdat....
De andere twee hebben nog een laatste week vakantie. Waarom kunnen ze niet gelijk met de lagere scholen beginnen? Hebben die luibakken al zo lang vakantie en dan nog een week extra ook. Veel voeren ze niet uit; nog geen werk omdat ze daar nog net te jong voor zijn, en nog veel te jong om er echt zelf op uit te gaan. En daarnaast is de computer natuurlijk een prima vermaak. Ik weet het, ik zit er zelf ook geregeld achter, maar zoals tieners dat kunnen, dat is ongelofelijk.
Maar goed, morgen de jongste naar school en over een week is alles weer naar school, en kan er weer een normaal ritme in het huishouden komen, wat best nodig is, en eigenlijk ook best wel lekker.
Alleen jammer dat het nu pas mooi zomerweer schijnt te gaan worden, hadden ze dat niet om kunnen draaien ??? :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten