2013-05-26

Zalig Rabarber recept....

 
 
Ja, we hadden dus heel veel rabarber, en op ons landje staat nog meer hoor, maar we willen de planten niet uitputten dus na de grote verkoop (jawel twee rondes hebben we gehad! ) laten we de planten nu een beetje uitrusten. Misschien dat er volgende week nog wat afgehaald kan worden en dan is het weer gedaan. Maar met al die heerlijke rabarber hebben we zelf natuurlijk ook wel wat lekkers gemaakt. En niet maar één pot, maar wel wat meer potten met rabarber aardbeien jam!
 
Wil jij ook eens genieten van heerlijke rabarber? Hier is ons recept:
 
5 flinke stelen rabarber (ongeveer 1000 gr.), één doosje aardbeien (ongeveer 500 gr.) de rabarber snijden in kleine stukjes van ongeveer 1 cm. en samen met de aardbeien schoongewassen in een pan doen. 1 sinaasappel uitpersen en de sap ervan toevoegen. Daarna nog wat water erbij tot ze bijna onderstaan (net niet helemaal, want er zit nog genoeg water in de rabarber en de aardbeien zelf). Dan aan de kook brengen.
Als het geheel kookt voeg je 500 gr. geleisuiker toe. (kan ook ietsje minder, ik doe zelf meestal 300 a 400 gr. maar dan wordt het ietsje dunner wel). Dit laat je nog een paar minuutjes doorkoken op een zacht pitje. Als de jam mooi helder en dik wordt is het klaar. Direct in schone potten doen en met de deksel erop ondersteboven af laten koelen.
 
Lekker door de yoghurt of de vla als toetje, of op je broodje. Geniet ervan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten