2011-10-04

Innerlijke Godin

Visualisatie om je innerlijke godin te ontmoeten. Deze visualisatie heb ik gemaakt naar aanleiding van een zielenreis met twee vriendinnen.
 


Stel je voor dat je door een prachtig bos loopt. Het is er stil en fijn. Je loopt er langs een glinsterend beekje dat sprankelt in het licht. Alles om je heen lijkt te sprankelen, alsof iemand met een glitterpot heeft rondgestrooid over het landschap waar jij doorheen loopt.

Je merkt dan op dat je langzaam omhoog loopt, en in de verte zie je een s...oort van heuveltje. Om je heen wordt het lichter en lichter en het is er prettig warm.
Als je eenmaal boven bent, kijk je opeens uit over een enorme vallei, die zich diep onder je uitspreid. Het is er prachtig, en vooral zilverachtig en levendig. En toch is er een enorme rust en stilte daar beneden in de vallei. Dan zie je beneden in de vallei ook een groot meer, het glinstert in de zon en het water lijkt wel zilver.

Je besluit om er naar toe te lopen. Langzaam loop je de heuvel af richting het meer. Voordat je het weet ben je er al. Je kijkt nog eens goed naar het water. Het is net of het leeft, alsof het als kwikzilver beweegt en trilt, vol met leven. Je knielt aan de rand van het meer neer en steekt langzaam en voorzichtig je hand in het water, of misschien een teen, om eens te voelen hoe dat aanvoelt, dat levende zilveren water. Het voelt sprankelend, energiek.

Dan zie je opeens het water bewegen, het stroomt als in een spiraal en in het midden van het meer, vormt zich langzaam vanuit het water een figuur die omhoog komt. Het lijkt op een vrouw, een prachtige vrouw, zo’n mooie vrouw heb je nog nooit gezien. Ze glimlacht naar je en komt dichterbij. Ze is veel groter dan jij, maar ze stelt je gerust.


Dan steekt ze haar hand naar je uit en je geeft haar jou hand. Je voelt haar energie door je heen stromen. Overal voel je het stromen, van je kruin tot aan je tenen. Het tintelen in je voeten is nog het meest duidelijk. Je voelt haar zilveren energie door je heen gaan en beseft, dat zij deel is van jou, dat deze godin die jou de hand geeft, dat jij dat zelf bent, jouw goddelijke zelf.
Weet dat je nu je vrouwelijke zelf weer haar vrijheid mag geven, dat je meer gebruik mag maken van je ontvankelijkheid, je intuïtie en je moederlijke kracht en rust.

Jij en de godin zijn nu verbonden. Langzaam laat je haar hand weer los, je hebt haar energie opgenomen en kunt weer terug naar het hier en nu.

Langzaam en dankbaar loop je terug de heuvel op en door het bos terug naar beneden. Je bent weer thuis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten