2012-11-06

Tijd voor oranje....

Afgelopen weekend stond ik op de paranormale beurs en heb daar heel veel zielstekeningen mogen maken. Voor mij een nieuwe ervaring dat er zelfs mensen zaten te wachten om aan de beurt te komen. Nooit heb ik het zo druk gehad. En het mooie was dat ik niet moe werd ervan, het bleef maar stromen en stromen. Zonder vermoeiing en zelfs bijna zonder eten (want daar kreeg ik de tijd niet voor) heb ik van half twaalf tot kwart over vijf aan één stuk door zielstekeningen gemaakt en de reading die daarbij zit uitgelegd.

Dat op zich was een mooi gegeven, dat ik dit mocht doen op die dag. Wat mij tijdens de dag meer en meer opviel was dat mensen bijna allemaal een dingetje hadden met hun 2e chakra. Nu moet ik dat even uitleggen, het 2e chakra, wordt ook wel het sacrale chakra genoemd. Dit chakra of energiepunt, vertelt ons over onze creativiteit, onze emoties, en onze sexualiteit en sensualiteit in het leven. Het is een belangrijk chakra dat vaak over het hoofd wordt gezien, want de zonnevlecht en de wortel chakra kent bijna iedereen wel, ook het derde oog en het kruinchakra en de keel en hartchakra zijn bij de meesten wel min of meer duidelijk waar die voor staan. Maar het Sacraal chakra... dat is een beetje een dingetje en dat blijkt ook wel.

Veel mensen hebben er toch wel op een of andere manier problemen mee. Bij sommigen is het veroorzaakt door ernstig misbruik op sexueel gebied, en dit geldt dan wel meestal bij vrouwen, al kan dat bij mannen net zo goed voorkomen. Wat ook vaak voorkomt is dat mensen hun sacraal chakra niet gebruiken op creatief gebied, er wordt niet meer gecreëerd, geschilderd, geknutseld, gemaakt met de handen! Waarom is dat het geval?

Daar hebben we geen TIJD voor!!! En dat terwijl veel mensen wel aangeven van ja, ik zou best wel willen, maar heb er geen tijd voor.

Mensen het is zooo belangrijk om ook dit in je leven te brengen!! Ieder mens is een creator, een maker. Ieder op zijn eigen vlak, ieder heeft een speciaal talent. De een zal graag timmeren met hout of werken met metaal. Een ander is meer de schilder, een bloemschikker, of een knutselaar. Weer anderen houden ervan om sfeer te creeëren in huis of wat dan ook. Mensen GA HET DOEN! Wacht niet tot je er een keer de tijd voor hebt, want dat komt die tijd niet. Maak er tijd voor, je hebt het nodig. Om volledig mens te zijn hebben we allemaal dit stukje nodig, dit creatieve in ons, hoe klein het ook is. Het alleen maar werken en zorgen en meer van dat soort dingen is niet leven, dat is overleven. Mensen hebben het keihard nodig om ook te ontspannen om samen dingen te doen en om te maken, we zijn CREATORS. U, ik, jij, de kinderen, de ouderen iedereen. Neem een pot verf, steek je handen erin en smeer het op een papier en je creeert. Zo simpel kan het zijn. Maak een krabbel op een klein papiertje als je aan de telefoon bent en je creeert.

Waarom is dit nu zo belangrijk? Waarom zijn wij zo ingesteld en hebben we dit chakra er eigenlijk bij? Het is natuurlijk niet alleen maar het creatieve he ;) Het gaat hier ook om onze sexualiteit en sensualiteit. Mens zijn betekent ook dat er vanuit die sexualiteit gecreeerd wordt, de mens is geboren vanuit sexualiteit, wat we gerust ook mogen vertalen naar liefde. Het is het samenkomen van het mannelijke en vrouwelijke in ons, het schept de balans in ons waar we allemaal zo naar verlangen. We zijn allemaal deels mannelijk en deels vrouwelijk, het werkelijke verschil is maar 2 procent van ons geheel.

Wat gebeurt er nu als we dit chakra niet in balans hebben of blokkeren? Even een geruststelling, het is zelden dat het echt volkomen dicht zit, dus maak je niet bij voorbaat al zorgen. Maar de extreme gevolgen van een geblokkeerd 2e chakra uit zich in een zekere dramatiek in je leven. Het niet kunnen omgaan met emoties, of het hebben van heftige emoties. Ook het inleven in de partner van de andere sexe en het openstaan voor de emoties en gevoelens voor anderen en jezelf hebben hier mee te maken. Het kan dus gebeuren dat bij een blokkade op dit vlak er toch wel wat problemen onstaan in de relationele sfeer.

De vraag is natuurlijk hoe je dit kunt aanpakken op een zachte manier, voordat je gelijk naar de psycholoog rent. (Wat je natuurlijk wel moet doen als je er geen overzicht meer over hebt, want wat ik hier schrijf zijn slechts hulpmiddelen bij een wat zwakker sacraal chakra, niet bij traumatische ervaringen, dan heb je echt wel hulp nodig van professionals op dat vlak).

Er zijn wel wat dingen die je kunt doen om het Sacrale Chakra te stimuleren. Als je Reiki hebt gedaan, dan weet je zelf al dat je er energie naar kunt brengen. Voor diegenen die dat niet kunnen zijn er nog andere mogelijkheden. Het belangrijkste is werken met kleur. Breng het Oranje terug in je leven. Het Oranje is de goddelijke kleur van het Sacrale Chakra. Het is een warme kleur en het is op verschillende manieren in je leven te brengen. In de herfst is dat vrij makkelijk. Haal pompoenen in huis, sinaasappels en mandarijnen. Eet ze, fleur je huis er mee op, snuif de geur ervan. Draag oranje, je kunt oranje kleding dragen (makkelijk als Nederland speelt) of oranje sieraden, denk ook aan kristallen zoals bijvoorbeeld Carneool, of koraal, dat oranje rood van kleur is. Pak de kleurdoos van je kinderen en maak een oranje tekening, alles mag, en doe maar gek er mee, zul jij eens zien hoe je daar van opknapt!

Kortom het is tijd voor Oranje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten