2013-06-09

Water en de kracht van woorden en gedachten

Al enige tijd geleden kwam het onderzoek van Masaru Emoto naar buiten, waarin hij met behulp van foto's de verbijsterende wereld van het water aan ons liet zien. De meesten van jullie zullen ze al wel eens gezien hebben, die prachtige foto's van ijskristallen in allerlei vormen en maten. Met zijn onderzoek toonde Emoto aan dat water geheugen heeft en dat het reageert op onze gedachten en woorden, muziek en schrift, vervuiling en gebeden. Alles wat wij doen brengt een reactie in het water om ons heen teweeg.



In zijn voorbeelden wat muziek deed bijvoorbeeld, gebruikte hij klassieke muziek, heavy metal, popmuziek en nog meer verschillende soorten muziek in beeld via de waterkristallen. Ook verschillende woorden hadden hun invloed op het water. Hoe hij dat deed? Hij liet het water muziek horen en vroor het dan in, of hij plakte een sticker met het woord op een flesje, liet het even inwerken en vroor het daarna in. Tijdens het bevriezen vormde het water zijn kristallen die hij met een microscoop fotografeerde.

Hier wat voorbeelden ervan:

Zoals je ziet, zijn het nogal verschillende kristallen die kunnen ontstaan. Wat kunnen wij hier nu zelf mee, met dit onderzoek?

Wel het leukste is om zelf op ontdekking te gaan, dat heb ik thuis ook gedaan. Met de kinderen, maar ook voor mezelf. Als je bedenkt dat je zelf voor 60% uit water bestaat en dat je dus dat kunt beïnvloeden, dan kun je zelf al wel bedenken wat woorden op jou en op jouw lichaam voor kracht uit kunnen oefenen! Je gedachten, de muziek waar je naar luistert, de programma's die je op tv bekijkt, alles en dan ook echt alles waar je mee in aanraking komt oefent invloed uit op jouw persoonlijke water, en daarmee dus ook op jouw lichaam en uiteindelijk ook op jouw geest en denken!

Zelf heb ik met de kinderen het Rijs-experiment gedaan, om te zien wat nare woorden of goede woorden met iets of iemand kunnen doen. De test is vrij simpel, je kookt wat rijst, en doet het in drie afgesloten bakjes. Op een van de bakjes schrijf je lieve woorden als: ik hou van jou, je bent lief, dank je wel. Op het volgende bakje schrijf je woorden als: ik haat je, ik heb een hekel aan je, je bent stom enz. De derde blijft blanco, als controle bakje. Hier gebeurt niets mee verder, het is er simpel om te zien wat er gebeurt als je niets van dit al doet.

Tegen het lieve bakje zeg je lieve woordjes en het stomme bakje scheld je vooral uit (de kinderen vinden dat ook prachtig overigens dat het daar mag). Na verloop van tijd, ga je verschillen zien tussen de bakjes. Het stoute bakje krijgt schimmel en wordt rood en zwart van kleur. Het lieve bakje wordt gelig en met het blanco bakje gebeurt er eigenlijk niets.


Het toont in ieder geval aan, dat het gebruik van negatief geladen woorden iets ernstigs met de rijst doet! Maar nu even naar de praktische kant terug, wat kunnen we hier mee? Eigenlijk is dat heel simpel. Gebruik de positieve woorden en gedachten die we hebben en maak het mooi! Wist je dat het water ook anders smaakt als je het met woorden positief beïnvloed? Probeer het eens! Schrijf op een fles met een stift "Ik hou van jou" of "dank je wel" of "lief water" en ik verzeker je het water zal beter smaken en het zal je een beter gevoel geven. Ook hiermee kun je experimenteren, probeer een aantal verschillende flessen water met verschillende teksten en proef na een paar uur welke het lekkerste smaakt. Ik zelf vond het Dank je wel en ik hou van jou het beste smaken. Dit staat nu dan ook op al mijn flessen water!

Het maakt je koelkast vrolijker en jou gezonder. Doe het zelf ook maar eens, en proef de verschillen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten