2013-12-21

Laat jouw licht stralen


Lieve lezers,

Deze tekening aquarel heb ik samen met Cialaar mijn gids gemaakt. Hij begon met de tekening bij de kaars aan de rechterkant en maakte er een engel van, en voor ik het wist werden Jozef en Maria getekend ook als twee brandende kaarsen. Het kindje voor hen, zo jong nog en zo groen als gras, met een groot hart en een helder contact met de bron en God. De Engelkaars die zijn licht deelt met de rest van de aanwezigen en de energie aangeeft van het moment. Roze van tederheid, blauw van kennis en kracht.

Al de oude verhalen rondom Jezus geboorte en het feest dat nu gevierd gaat worden zijn wel bekend intussen. Soms denk je waarom vallen we steeds in herhaling, waarom hebben wij dit nog steeds nodig na 2000 jaren en meer. Waarom zijn we nog steeds niet zo ver dat wij ons eigen licht laten stralen, en zelf het licht in de wereld kunnen zijn? Wel niemand houdt ons tegen toch? Wij kunnen dat licht al zijn. Voor onszelf, voor onze dierbaren en voor de mensen om ons heen. Als we dit allemaal zouden doen, dan zou de wereld al een stuk lichter zijn om te ervaren.

Daarom schreef Cialaar ook zijn tekst op de tekening:

Be the light that you are, 
share the light that you have.

Het licht in jezelf voelen en erkennen is wat je dan ook mag doen in deze periode, zodat je met volle kracht dit licht ook kunt zijn. Als je dat kunt, dan als vanzelf straal je dat licht uit en deel je het met de mensen om je heen, daar hoef je verder niets voor te doen ;)

Cialaar en ik wensen jullie een paar hele mooi feestdagen, beginnende vandaag, met de zonnewende en het begin van de winter, de kerstdagen en een heel mooi liefdevol, licht en gezond nieuw jaar.

Cialara.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten