2013-08-04

Castle Fest


Gisteren was het zo ver; ik ging met twee kinderen naar Castle Fest in Lisse. Het was prachtig weer, niet meer zo heel erg heet, maar nog steeds zonnig en met een lekker windje. Op de fiets, met wind mee op de heenweg, waren we binnen een half uurtje op de plaats van bestemming. Fietsen in het bos geparkeerd en toen lekker het festival terrein op.

We begonnen bij de heidense bende, met heel veel spirituele, nieuwe tijds en pagan mensen. Er waren drumcirkels, lachmeditaties, trancereizen, tarot readings, en klankreizen. Er vlak bij waren ook zwaardgevechten en andere middeleeuwse strijdtonelen te volgen. Bij shamanen kon je een bomenkaart trekken (ik had de grauwe abeel) en dochterlief kon even heerlijk schilderen met aquarel, nat in nat, terwijl ik de klankreis bijzat en zoonlief het zwaardvechten uitprobeerde. Het eerste uur was zoooo voorbij!

Onderweg naar het hoofdterrein kwamen we dan bij Fairbow. Een bogenbouwer waar de kinderen ook konden proeven van het boogschieten. Het waren kleine bogen en dus zeer geschikt voor de kleinste. Waar de oudste zich even verslikte aan het lichte gewicht ervan, hij was intussen te zeer aan zijn eigen boog gewend om er goed mee overweg te kunnen. Er waren verder prachtige bogen te koop, samen met mooie armbeschermers, pijlkokers en pijlen.














Tegenover het pijltjesschieten was de smidse bezig met het smeden van ijzer. Hij maakte bijzondere items, waaronder allerlei miniatuur bijlen en hamers. De hamer had wel een bijzondere uitstraling en de oudste zag er direct de hamer van Thor in... en wilde die direct hebben. De hamer kwam met een koortje, zodat hij die kon hangen rond zijn nek.
 
We liepen weer verder door het bos, het was nog niet zo heel erg druk en dus genoten we van alle leuke snuisterijen in de kraampjes die er waren. Er werd nog meer gekocht uiteraard. Zo kwam er een notitieboekje met een triskel erop, mooi om de scores van het boogschieten in bij te houden. Ook een houtenzwaard werd aangeschaft en vlindervleugels. Een prinsessenjurk en een armband met drie triskels erop. Dit alles voor de kinderen.
 
Toen we weer wat verder waren gelopen kwamen we bij het kinderdorp uit. Hier was een spel bezig waarin kinderen de volwassenen konden verslaan met hun zwaarden. De kinderen waren "onkwetsbaar" en de volwassenen niet. Ze hielden zo zwaardgevechten met grote groepen kinderen. Het was heel grappig om te zien wel, iets minder om mee te doen als volwassene vermoed ik.
 

We hielden even pauze en gingen in het gras zitten met ons broodje. Intussen genoten we van alle mensen die voorbij liepen. Prachtig verkleed waren de meesten, terwijl wij als een paar toeristen langs de kant zaten te kijken naar hen. Een bonte stoet aan mensen liep zo voor ons langs en ik heb maar een paar foto's genomen om te laten zien wat er zoal te zien was.

 
 


 

 
Bij de kraampjes waren veel van deze kledingstukken te koop, zo ook zwaarden, edelstenen, sieraden spelletjes en noem maar op. Later bedacht ik mij, dat ik niets voor mijzelf had gekocht. Dat is natuurlijk ook niet echt nodig, maar er waren best wel heel mooie dingen te koop die je niet in een alledaagse winkelstraat kunt vinden. Ook ging ik nadenken of ik zelf ooit mijzelf zo zou verkleden, en het antwoord was eigenlijk nee. Het gekke is, dat ik het allemaal prachtig vind om te zien, maar het niet nodig vind om mezelf te verkleden. Natuurlijk is het leuk om te doen, maar ik kan niet kiezen tot wat ik me dan zou verkleden. Ik heb in al mijn levens al zo veel rollen vervuld en in zo vele verschillende kleding gelopen, dat ik het nu gewoon heerlijk vindt om in dit simpele kleding gebruik van broek en t-shirt rond te lopen. Daarnaast kan ik mij niet conformeren tot één stroming, want ik hoor nergens bij en tegelijk voel ik dat ik alles kan zijn.
 
Ik kan genieten van alle mensen om mij heen zonder er bij te horen. Mij toch thuis voelen ook al wijk ik af door niet mee te doen. De rust in mijzelf vinden tijdens de drukte om mij heen. Is dat niet een prachtige winst van die dag? Ik heb genoten van het geheel, van mijn kinderen die hun ogen uitkeken en de sfeer, muziek, gezelligheid en drukte. Van alle alternatieve spulletjes uitingen en feestvreugde kon ik genieten, alles mocht zo prachtig naast elkaar bestaan op deze plek op deze dag. Was heel de wereld maar zo...!

1 opmerking:

  1. Ik vind het nog steeds jammer dat we elkaar misgelopen hebben, maar ik vind het supertof dat jullie zo genoten hebben! Ik heb ook een topweekend gehad en mezelf ontzettend vermaakt :D

    BeantwoordenVerwijderen