2014-09-18

Bijencirkel

Ik heb al een aantal graancirkels bezocht in mijn leven, en deze keer waren er weer twee cirkels gevonden vlakbij Hoeven in Brabant, maar deze keer waren daar een mais cirkel en een cirkel in mosterdzaad. Vooral de laatste trok mij zeer en dus ben ik maandag  de 15e september daar naar toe gereden.

Deze beelden had ik gezien van Robbert ten Broeke:



Eerst bezochten we de mais-cirkel. Een hele beleving om door het hoge mais te lopen en via linten begeleid te worden naar de plek, die je zonder linten echt niet zou vinden, tenzij je zoals Robert zeer goed begeleid wordt, want vanaf de buitenkant van het veld is niets te zien. Een jungle in ons kikkerlandje zou je kunnen zeggen. De energie was al een beetje uitgewerkt zo leek het, want de pendel gaf niet veel aan. Behalve in het centrum, waar het niet plat was, want daar was de energie hoger dan in het hoefijzer. Een aparte gewaarwording. Toch vonden we hier niet onze rust, en dus zijn we al snel weer uit de mais cirkel vertrokken. Op naar ons doel, de gele cirkel in het mosterdveld.


Zoals je hier ziet, kun je vanaf de buitenkant van het veld totaal niet zien dat hier een cirkel is gemaakt, de bloemetjes verbloemen alles! Dus wederom waren we blij dat de cirkel werd begeleid door een lint en natuurlijk hebben we ook de donatiebox een beetje aangevuld. 

De cirkel in lopende werden we welkom geheten door een enorm gezoem, alsof we een bijenkorf in liepen. Honderden bijen zwermden over de bloemen van het veld. Het was absoluut niet eng, want ze kwamen duidelijk alleen maar voor de bloemen. Het was warm, het rook zalig en hier, ja hier vonden we wel onze rust. Hier hebben we wel even in de cirkel gelegen, dicht bij het centrum. Genietend van de kleuren, de geuren en het geluid. Ik vond deze cirkel heel mooi en schoon, rustgevend, energie schenkend. Echt een aanrader om te beleven. De contouren van de cirkel waren van binnen uit wel te zien, maar de totale vorm kon je vanaf de grond niet waarnemen. Gewoon ervaren was het motto en dat hebben we dus gedaan! Prachtig, echt een aanrader!

Hier nog wat foto's van deze fijne cirkel in Hoeven:
















Geen opmerkingen:

Een reactie posten